Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

ΣΤΟ ΔΑΣΑΚΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Οργανώσαμε και πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στο τεχνητό δασάκι της πόλης μας με τη συνοδεία γονέων.Μαζί μας ήταν ο κ.Αγγελος Θάνος ,εθελοντής, φίλος του δάσους,υπάλληλοι του Δασαρχείου και ο κ.Βλαχάβας ως εκπρόσωπος του Δήμου. Ο κ.Αγγελος Θάνος μέσα από ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό και από μια απλή και απόλυτα κατανοητή αφήγηση έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να μάθουν το πως, πότε από ποιους και γιατί,μεταμορφώθηκε ένα γκρίζο βουνό,σ'ένα όμορφο δάσος ,στολίδι της πόλης,με το ξωκλήσι του τον Οσιο Σεραφείμ,τόπο αναψυχής για τους κατοίκους.Κατάφερε επίσης να τους μεταδώσει την αγάπη του για το δάσος και να κατανοήσουν τα παιδιά την αξία του εθελοντισμού και το πόσο σημαντικά πράγματα γίνονται μέσω αυτού.
Στη συνέχεια οι υπάλληλοι του Δασαρχείου μας ενημέρωσαν για το σημαντικό ρόλο του δάσους,στη ζωή μας ,τη χλωρίδα και την πανίδα του,συζητήσαμε τρόπους προστασίας και μας μοίρασαν φυλλάδια της Δασικής υπηρεσίας με οδηγίες.






























η κυρία που φύτεψε το πρώτο δεντρο 




















Αφού τους ευχαριστήσαμε με μια αγκαλιά και με το δίπλωμα αγάπης 





Προσθήκη λεζάντας

φυτέψαμε και μεις ένα δεντράκι ακολουθώντας τις οδηγίεςτων ανθρώπων του Δασαρχείου και το ποτίσαμε









στη συνέχεια απολαύσαμε το δάσος παίξαμε παιχνίδια ,κάναμε περίπατο, το καθαρίσαμε αφουγκραστήκαμε τους ήχους του,μετρήσαμε κορμούς ,παρατηρήσαμε πουλιά, έντομα
κάναμε συλλογή φυσικών αντικειμένων













































βγάλαμε αναμνηστική φωτογραφία



και αναχωρίσαμε για το νηπιαγωγείο μας ,όπου ζωγραφίσαμε την επίσκεψή μας και όχι μόνο.


































Ευχαριστούμε όσους μας βοήθησαν να ζήσουμε αυτή την όμορφη εμπειρία.